De Flanders Memorial Pipe Band

 

 

Jean-Pierre ontmoette tijdens een reis naar Schotland een bevriende jongerenband, Kintyre School Pipe Band en had onmiddellijk de kriebels te pakken. Gefascineerd door de Schotse doedelzak- en drummuziek maakte hij zijn droom waar. 

In oktober 2006  werd een nieuwe pipeband boven de doopvont gehouden, Flanders Memorial Pipe Band was de naam. Hiervoor contacteerde Jean-Pierre enkele ge├»nteresseerden waaronder Ben Vandelannoote en Jurgen Sergier. Hij leerde hen de doedelzak-muziek aan en snel groeide  de groep uit tot een 10-tal leden. In 2010 telde de FMPB  zo'n 25 leden, die elk op hun eigen tempo de techniek en liederen aanleren.

Maar het verhaal gaat verder ...

Begin 2014 ontmoeten de Flanders Memorial Pipe Band en de RBLS Passchendaele 1917 Pipes and Drums elkaar en besluiten ze samen verder te stappen in hun missie om mensen te blijven groeperen die zich aangetrokken voelen tot de Schotse cultuur en meer in het bijzonder de Schotse muziek en folklore.

Beide bands zijn op verschillende vlakken complementair en kunnen door de hechtere samenwerking grote stappen voorwaarts zetten.

Op die manier zal u nog meer kunnen genieten van "onze" pipes and drums, en dit zowel op allerlei sociale als folkloristische manifestaties als op de vele herdenkingsmomenten die er de volgende jaren zitten aan te komen.

 

We hopen nog vele mensen te mogen plezieren met onze muziek. Leerplezier, speelplezier en luisterplezier.

Het verhaal gaat verder!

┬ę Flanders Memorial Pipeband | Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD